А1 започва безплатни обучения по компютърна грамотност за възрастни

До края на годината над 100 души ще преминат през програмата

12.10.2019 | 16:00 Редактор: Ивет Арабова

В началото на октомври А1 стартира серия безплатни обучения по компютърна грамотност за възрастни хора. До края на 2019 година 100 мъже и жени над 55 години в пет населени места ще преминат през програмата „Интернет за всички: 55 плюс“. Инициативата се провежда в партньорство с Асоциация „Съвременни читалища“. Всеки курсист ще премине през обучение от 20 учебни часа. То е съобразено с уменията на поколението, което се сблъсква с новите технологии в по-напреднала възраст и има нужда от допълнителна подкрепа.

Бизнес клиентите на А1 могат да се възползват от новата услуга на компанията – А1 видео секюрити. Тя предлага видеонаблюдение чрез АЙ ПИ камери с функции като разпознаване на лица и регистрационни номера на автомобили. Записите се съхраняват на отдалечен сървър в професионален център за данни на А1, което ги защитава от кражба и манипулация. Клиентите могат да наблюдават записите от тях по всяко време на денонощието чрез десктоп и мобилно приложение.   

Ето го и въпросът в месечната игра на А1. Отговорете правилно с коментар във Facebook и в края на октомври може да спечелите смартфон А1 Алфа. Този път въпросът е: "През колко учебни часа ще премине всеки курсист в програмата „Интернет за всички: 55 +“?

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК