PayPal се оттегля от групата на Libra Association

Проектът на Facebook започва да губи подкрепа

06.10.2019 | 21:26 Редактор: Василена Василева
PayPal се оттегля от групата на Libra Association

PayPal Holdings се оттегля от групата компании в рамките на Libra Association, създадена от Facebook с цел да изгради световна дигитална валута. Това е удар по амбициите на гиганта в социалните мрежи да трансформира финансовите услуги, пише Wall Street Journal.

Базираната в Сан Хосе компания за разплащания „взе решението да се откаже от бъдещо участие“ в Libra Association, коментира говорител в имейл. PayPal продължава да подкрепя мисията на Libra и ще продължи да обсъжда потенциално бъдещо сътрудничество, допълва още говорителят.

Новините от PayPal бяха обявени само няколко дни, след като Wall Street Journal писа, че Visa, Mastercard и други финансови партньори, които се съгласиха да подкрепят валутата, преосмислят своя ангажимент след негативните реакции от страна на властите в САЩ и Европейския съюз.

"Всяка организация, поела по този път, ще трябва да направи своя оценка на рисковете и ползите от ангажимента" към Libra, коментира Данте Диспарте, ръководител политики и комуникации в Libra Association. Той допълва, че 1500 субекта са обявили интереса си към участие в проекта.

"По-добре да знаем за липсата на ангажимент сега, отколкото по-къснo", посочва още той, цитиран от Investor.bg

Libra е идея на Дейвид Маркъс, бивш президент на PayPal, който се присъедини към Facebook през 2014 г., за да ръководи подразделението Messenger. През 2018 г. той създаде екип в компанията, който да изследва приложенията на блокчейна.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК