Сноудън с мащабно участие на живо пред публика

Той ще отговаря на въпросите на модератор, с когото ще говори чрез видео връзка

03.10.2019 | 18:35 Редактор: Юлия Христова
Сноудън с мащабно участие на живо пред публика

Едуард Сноудън ще участва чрез видео разговор в Web Summit в Лисабон, която по думите на организаторите е най-голямата годишна технологична конференция в света, предава Ройтерс.

Организаторите на Web Summit твърдят, че това ще е най-голямото участие на живо пред публика на Сноудън до този момент и първото му пред широка публика след излизането на книгата му през септември.

От конференцията посочват, че Сноудън ще отговаря на въпроси от модератор, който ще е на сцената, като ще коментира работата си в Националната агенция по сигурността в САЩ, откъдето изнесе класифицирани тайни през 2013 г., с което показа на света какви са разметите на шпионажа на страната.

Web Summit посочва, че приветства участието на експерти по сигурността и опазването на данните.

Сноудън, който разкри подробности за програмата за шпионаж на американските власти, получи убежище в Русия и живее там от 2013 г. Той не може да пътува на запад заради опасения, че може да бъде арестуван в страни, които имат споразумения за екстрадиция със Съединените щати.

Редица активисти в подкрепа на гражданските права смятат Сноудън за герой, но властите в Съединените щати искат да го съдят за шпионаж.

Участието на Сноудън в Web Summit ще бъде предавано чрез видео стрийминг.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК