Tesla с рекорден брой доставки за тримесечието?

Според прогнозите приходите може да достигнат до 6,4 млрд. долара през третото тримесечие

29.09.2019 | 20:43 Редактор: Юлия Христова
Tesla с рекорден брой доставки за тримесечието?

На американския производител на електрически автомобили Tesla му предстои да обяви броя на доставените си коли за тримесечието през следващата седмица, като очакванията са за голямо число, пише Bloomberg TV Bulgaria. 

Консенсусните прогнози на анализаторите са за доставени 98 хил. автомобила през третото тримесечие, по данни на FactSet. Това би значело 16-процентен ръст на годишна база и пореден рекорд за компанията на Илон Мъск, която успя да достави малко над 95 хил. коли през второто тримесечие.

Въпреки това инвеститорите ще трябва да изчакат до следващия месец, когато Tesla ще обяви пълните си резултати за тримесечието. Трябва да се отбележи, че акциите на компанията поскъпнаха значително след обявяването на рекордния брой доставки през юли, като малко по-късно същия месец цените им се сринаха, след като Tesla отчете нетна загуба от 408 млн. долара.

Според анализатори резултатите на компанията може да се окажат сходни и през това тримесечие.

Според прогнозите приходите на Tesla може да достигнат до 6,4 млрд. долара през третото тримесечие, което е понижение от отчетените 6,8 млрд. долара година по-рано.

Анализатори очакват делът на Model 3 да достигне до 80% от общите продажби. Година по-рано той беше около 66%.

Компанията редовно намалява и цените на колите си в САЩ, след като федералните данъчни отстъпки за купувачите започнаха постепенно да намаляват.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК