А1 ще помага на Монтана в умното сметосъбиране

Запознайте с най-новите технологии от Apple отблизо

29.09.2019 | 21:00 Редактор: Тодор Петров

В седмичните новини на А1 ви запознаваме с новия проект в областта на умните градове, който А1 стартира в община Монтана. Това е първата в страната система за сметосъбиране, която ще бъде реализирана чрез иновативното решение от типа Интернет на нещата - Narrowband IoT. 

Чрез датчици върху 747 контейнера, системата автоматично ще отчита степента на запълването им и количеството смет, което се извозва. Целта е максимално оптимизиране на дейностите по сметосъбиране и справедливо разпределение на такса смет.

Краят на седмицата е ново начало за почитателите на iPhone. От 27 септември iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max са в продажба в търговската мрежа на А1. Запознайте с най-новите технологии от Apple отблизо и изберете своя нов смартфон с план от А1.

Ето го и въпроса в месечната игра на А1. Отговорете правилно с коментар във Facebook и в края на септември може да спечелите смартфона Honor 9 lite. 

Този път въпросът е: Върху колко контейнера в Монтана ще има датчици, чрез които ще се отчита степента на запълване със смет?

Харесайте страница ни във Facebook ТУК