Заради скандала с Cambridge Analytica: Facebook спря хиляди приложения

Те са свързани с около 400 разработчици

22.09.2019 | 10:20 Редактор: Ралица Братанова
Заради скандала с Cambridge Analytica: Facebook спря хиляди приложения

Facebook спря десетки хиляди приложения на своята платформата в рамките на продължаващото си разследване срещу разработчици, което започна през март 2018 г. в отговор на скандала с Cambridge Analytica.

Засегнатите приложения са свързани с около 400 разработчици, съобщиха от социалната мрежа. Оттам допълниха, че засега това не означава, че съответните приложения представляват заплаха за потрeбителите, съобщава Ройтерс, цитирана от Investor.bg.

По-рано през годината компанията се съгласи да плати рекордната глоба от 5 млрд. долара на американската Федерална търговска комисия във връзка с правителствено разследване на практиките й за опазване на личните данни.

Разследването стана факт, след като се появиха подозрения, че Facebook непраовмерно е споделила информация за 87 млн. свои потребители с британската консултантска фирма Cambridge Analytica във връзка с президентските избори в САЩ през 2016 г.

Оттогава насам ръководството на Facebook се съгласи да подобри защитата на личните данни и наложи ограничения върху количеството информация, която разработчици от трети страни могат да искат от потребителите на социалната мрежа.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК