Удобни, сигурни и икономични: Избраха идеалните автомобили на 2019 г.

С най-много първи места по класове са Nissan, Honda и FCA - по 4

18.09.2019 | 17:11 Редактор: Тодор Петров
Удобни, сигурни и икономични: Избраха идеалните автомобили на 2019 г.

Консултантската компания от Калифорния AutoPacific обяви резултатите от ежегодното си изследване за "идеалния автомобил". В допитването участват над 50 000 собственици на нови коли, които трябва да оценят техните качества.

Големият победител през 2019 г. е Volvo XC60, което набира най-много точки сред отделните модели. Шведската марка е отличена и за най-добър премиум-бранд, докато при масовите автомобили на първо място е класиран Ram.

SUV-моделите и пикапите отново превъзхождат останалите класове автомобили. Те поучават по-високи оценки по основните критерии - видимост, технологии, тишина в купето и безопасност. Този тип превозни средства печелят и по икономия на гориво, което кара организаторите на допитването да прогнозират още по-висок ръст на продажбите им.

Победителите в отделните категории са разпределени между 11 производителя. С най-много първи места по класове са Nissan, Honda и FCA - по 4, докато Ford, Volvo, Subaru, Hyundai и Tesla имат по 2. Останалите са за GM, BMW и Toyota. 

Кои са победителите в класацията - вижте в Automedia.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страница ни във Facebook ТУК