IBM обръща гръб на конкуренцията в облачния бизнес

Red Hat ще продължи да оперира като отделно бизнес звено на компанията

17.09.2019 | 15:22 Редактор: Юлия Христова
IBM обръща гръб на конкуренцията в облачния бизнес

Според визията на IBM за облачните процеси, Amazon.com и Microsoft ще бъдат нейни съюзници, а не конкуренти, пише Bloomberg.

Главният изпълнителен директор Джини Ромети залага на хибридните облаци, които позволяват на IBM да предлага услуги на базирани в облака сървъри на корпоративни клиенти, както и на облаци на трети страни, управлявани от организации като Amazon и Microsoft.

International Business Machines традиционно разглеждаше тези гиганти в бизнеса с облачна инфраструктура и услуги като свои директни конкуренти, но сега си поставя за цел да си партнира с тях, като предлага поддръжка на клиентите в зависимост от това кой доставчик ползват. 

Базираната в Съединените щати IBM премина през много трансформации през 108-годишната си история, а последната включва оставянето на заден план на оборудването за мейнфрейм компютри и насочването към облака.

"Тази компания трябваше да бъде преоткрита много пъти“, коментира Ромети в интервю за Bloomberg Television.

След като се бори за място на пазара на облачни услуги повече от десетилетие, IBM се насочи към стратегията за хибридни облаци и затвърди бъдещата си стратегия с придобиването на Red Hat за 34 млрд. долара миналата година.

В интервю Ромети посочва, че Red Hat ще продължи да оперира като отделно бизнес звено на IBM.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК