Seat готви шест електромобила в близките две години

Първият идва още след седмица

02.09.2019 | 22:45 Редактор: Василена Василева
Seat готви шест електромобила в близките две години

Seat планира шест изцяло или полуелектрически модела до 2021, обявиха официално от испанската компания под шапката на Volkswagen.

Началото догодина ще постави Tarraco във версията плъг-ин хибрид. Серийно той е в ниво на оборудване FR. Задвижването е поверено на 1,4-литрово бензиново турбо със 150 к.с. и електромотор със 115 к.с. Системната мощност е 245 к.с. Максималният въртящ момент е 400 нютонметра, което позволява ускорение от 0 до 100 за 7,4 секунди.

Литиево-йонният акумулатор е с капацитет 13 киловатчаса, което позволява изминаване на 50 километра само с електричество. Хибридната система не е нова и вече е позната от VW Passat GTE. Не е ясно какво време ще отнема зареждането на акумулатора.

Подходящи за FR са и 19-цоловите джанти, широките калници и задният спойлер. Като опция ще се предлагат и 20-цолови. Също като опция ще се предлагат асистент за ремарке, който ще улеснява маневрирането, както и статично отопление.

Официално автомобилът все още е наричан showcar, но дебютът през септември на автосалона във Франкфурт (12-22 септември) предвещава скорошно серийно производство.

Освен Tarraco FR plug-in hybrid се очакват още пет електрически или хибридни автомобила. Досега единственият електрифициран модел на марката бе Mii.

Снимка: Pixabay

Харесайте страница ни във Facebook ТУК