Microsoft също събира гласови данни за потребителите си

Компанията е поредният технологичен гигант, който признава за подобни практики

15.08.2019 | 23:15 Редактор: Ралица Братанова
Microsoft също събира гласови данни за потребителите си

Microsoft заяви, че е обновила политиката си за поверителност, за да позволи на клиентите да знаят, че компанията събира гласови данни за потребителите си с помощта на служители и сътрудници, предава Ройтерс, цитирана от Investor.bg.

Говорител на Microsoft обясни, че компанията събира гласови данни, за да предоставя услуги за Skype и Cortana, а понякога ползва доставчици, които да ѝ помагат да подобри въпросните услуги.

"Осъзнахме, на база на наскоро повдигнати въпроси, че можем да свършим по-добра работа, като уточним, че понякога хора разглеждат това съдържание", посочва говорителят в имейл.

Microsoft е поредният технологичен гигант, който признава за подобни практики, след като в медиите се появи информация, че Facebook е плащала на външни сътрудници, които да свалят аудио съдържание, генерирано от потребителите на нейните услуги.

По думите на говорителя на Microsoft компанията ще продължи да търси възможности за подобрения.

Същевременно технологичните компании в Съединените щати се сблъскват със силни критики от страна на властите и регулаторите заради практиките им за опазване на личните данни на потребителите.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК