Световните инвестициите в бизнес имоти са достигнали близо 1 трлн. долара

Почти 1/3 от вложените капитали в годината до първото тримесечие на 2019 г. са били трансгранични

22.07.2019 | 18:52 Редактор: Василена Василева
Световните инвестициите в бизнес имоти са достигнали близо 1 трлн. долара

Инвестициите в бизнес имоти в 12-те месеца до първото тримесечие на 2019 г. са достигнали близо 1 трлн. долара, като почти една трета от тях са били трансгранични инвестиции, показва докладът Active Capital на консултантската компания Knight Frank, цитиран от онлайн изданието Property Magazine International.

Според авторите на доклада дългосрочното понижаване на ръста на брутния вътрешен продукт и на лихвените проценти в късния цикъл от развитието на пазара насърчава ръста на притока на трансгранични капитали с оглед диверсифициране на риска и търсене на по-висока възвръщаемост.

През първото тримесечие фондове за частен капитал, инвестиционни мениджъри и имотни компании са били сред най-активните, като са инвестирали в активи като офиси в испанската столица Мадрид и търговски центрове в Хонконг.

През първото тримесечие на 2019 г. континентален Китай и Хонконг са привлекли над 5 млрд. долара от международния капитал на фондовете за частни капиталови инвестиции. През същия период Япония е привлякла инвестиции от 1,3 млрд. долара в офиси и търговски площи. В Норвегия и Финландия са били инвестирани 1,7 млрд. долара от фондове за частни капиталови инвестиции спрямо 706 млн. долара през цялата минала година. Италия е привлякла инвестиции за 510 млн. долара в хотели и офиси в цялата страна благодарение на притока на туристи и силната икономика на градовете.

Снимка: Pixabay

Продължението на статията четете в Investor.bg