Chevrolet показа най-новия Corvette C8 Stingray

Най-мощната версия на модела ще бъде снабдена с 1000 коня

19.07.2019 | 11:59 Редактор: Бойко Димитров
Chevrolet показа най-новия Corvette C8 Stingray

Един от най-очакваните автомобили на 2019 г. - Chevrolet Corvette C8 Stingray, бе показан официално от американския производител. За пръв в историята си моделът е със средно разположение на двигателя, като идеята на концерна GM е той да може да се противопостави по-успешно на европейските си конкуренти Porsche и Ferrari. Това съобщи automedia.bg.

Осмата генерация на модела получава името Stingray, което за първи път е използвано още през 1963 г. Базовият вариант на новия Corvette ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, като това се дължи на 6,2-литровия V8 двигател, развиващ мощност от 495 коня. Максималният въртящ момент при мотора вече е 637 Нм.

Дизайнът на новия Corvette запазва някои от елементите на своите предшественици, но като цяло е "по-глобален" и е в стила на последните двуместни модели на McLaren и Ferrari. Както и всички последни поколения на Corvette, така и C8 ще се произвежда в завода в Боулинг Грийн (Кентъки). Цените ще станат известни в началото на 2020 г., когато ще бъдат разкрити и останалите версии на модела. Предвижда се най-мощната да развива 1000 к.с.

Снимка: Chevrolette

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК