Нова система ще контролира летенето на дронове

Wing е свързана с глобалния гигант в сферата на данните Google

16.07.2019 | 12:15 Редактор: Юлия Христова
Нова система ще контролира летенето на дронове

Wing, подразделение на Google, представи ново приложение, което нарича OpenSky. С него то се надява да се превърне в основа за пълноценна система за контрол на въздушния трафик, свързан с новия клас летящи устройства, пише Bloomberg.

Тя е одобрена да управлява полетите на дроновете в Австралия, където е безплатна. Wing работи по програми за демонстрации с Американската федерална авиационна администрация (FAA) и провежда разговори с други страни за одобряване на приложението, твърди Джеймс Бърджис, главен изпълнителен директор на Wing.

"Това е усилието на Wing да се опита да направи летенето на дронове по-лесно и по-безопасност за всички оператори", посочва той в интервю. 

Wing не е единствената, която се опитва да създаде система, която помага на операторите на дронове да планират полети, да гарантират, че спазват законовите ограничения и да предотвратяват сблъсъците във въздуха. Редица компании, като AirMap и Iris Automation, разработват подобни продукти и провеждат тестове с FAA.

Wing е свързана с глобалния гигант в сферата на данните Google и с опита му да създаде огромна мрежа за доставки с дронове.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК