Bentley показа своята кола на бъдещето

Концептуалният EXP 100 GT е безпилотен електрически автомобил, който вдига от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди 

11.07.2019 | 16:30 Редактор: Бойко Димитров
Bentley показа своята кола на бъдещето

През тази година компанията Bentley отбелязва своя вековен юбилей. По този случай, британският производител представи концептуалния модел EXP 100 GT - безпилотна електрическа кола.

Футуристичният модел на Bentley е с дължина на купето от 5,8 метра, широчината е 2,4 метра, а теглото е 1900 кг. За интериора на автомобила са използвани неоцветен алуминий и мед, а джантите са със специална аеродинамика.

Електромобилът е оборудван със силов агрегат, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди и развиване на максимална скорост от 300 км/ч. Пробегът с едно зареждане е 700 км, като със станция за бързо зареждане акумулаторите могат да бъдат напълнени до 80% само за 15 минути.

В оборудването на EXP 100 GT влиза персонален асистент на основата на изкуствен интелект, като той е въплътен в кристал на централната конзола. Предвидени са 5 различни режима на работа на автопилота, като 4 от тях - Enhance, Cocoon, Re-Live, Customize, имат различни настройки на системите. Петият режим пък позволява на водача напълно да се откъсне от управлението, за да се наслаждава на общуването с пасажерите или да си почива.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК