Skoda направи кросоувър с мивка и пералня

Автомобилът е предназначен за любителите на велосипедите

11.06.2019 | 15:05 Редактор: Бойко Димитров
Skoda направи кросоувър с мивка и пералня

Британското подразделение на Skoda построи специална версия на кросоувъра Karoq за велосипедисти. Автомобилът е оборудван с всичко необходимо за разходки сред природата - специален багажник за двa велосипеда, малка пералня и вградена мивка, съобщи automedia.bg.

Автомобилът Skoda Karoq Velo е създаден след допитване между 1500 жители на Великобритания, които е трябвало да отговорят на въпроса "Как виждат идеалния автомобил за велосипедисти?". Именно идеите, дадени от тях, са включени в оборудването на кросоувъра. Специалният Karoq разполага със система за закрепване на два велосипеда на покрива и на един в салона, малка пералня, хладилник и мивка с високо налягане.

Кросоувърът може да бъде оборудван и с малка площадка, на която да каца дрон. Неговата задача е да лети над велосипедистите и да записва тяхното пътуване сред природата. Съответно, има и точка за достъп Wi-Fi, което позволява заснетият материал бързо да се качва в социалните мрежи.

Автомобилът разполага и с пълен набор от инструменти, нужни за поправката на велосипедите, както и със специална "аварийна" система. С помощта на бутон в салона може да бъде изпратен сигнал до спасителните служби с координатите на машината, ако тя попадне в екстремна ситуация. От Skoda Karoq Velo обаче е направена само една бройка и за момента не се предвижда серийно производство.

Снимка: Skoda

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК