Българска стюардеса падна от самолет в Уганда и загина

Очевидци видели жената да спори с колегите си и да държи бутилка в ръката си преди инцидента

15.03.2018 | 15:40 Редактор: Василена Василева
Българска стюардеса падна от самолет в Уганда и загина

Мистериозна смърт на българска стюардеса. 47-годишната Елена Йончева загина на международното летище в столицата на Уганда. По първоначална информация жената паднала от самолет на авиокомпания "Емирейтс" малко преди излитането му. Починала в болница от раните си.

Инцидентът станал на 14 март на международното Летище "Ентебе", недалеч от едноименния град и на около 45 км от столицата Кампала. 47-годишната Елена Йончева е служител на авиокомпания "Емирейтс". 

Жената паднала от аварийния изход, непосредствено преди самолетът да приеме пасажерите за полета за Дубай. Стюардесата е била прехвърлена по спешност в болницата "Кисуби". 

Местно радио публикува снимки и коментира случилото се.

По-късно българката е починала от тежките наранявания след падането. 

От Министерството на външните работи съобщиха, че на 14 март в генералното консулство на България в Дубай е постъпила информация за инцидента.

Консулството ни в Дубай е реагирало своевременно и е уведомило близките на починалата. Генералният консул Иван Йорданов е в постоянна връзка с тях. До този момент не е получавано официално известие за причината за смъртта. 

Преди да настъпи смъртта на стюардесата, авиационните власти в Уганда разпространяват изявление, в което твърдят, че българката сама е отворила аварийния изход и е паднала. 
Причините за инцидента се изясняват.

 От авиокомпанията, за която Йончева работи, допълват, че оказват пълно съдействие на разследващите. Самолетът е трябвало да излети в 15.25 ч, но заради случилото се е имало 76 минути закъснение. 

Елена Йончева е завършила Английската гимназия в Русе, от 20 години работи като стюардеса в Дубай. Има възрастна майка, която била много болна и заради нея се е връщала в България. 

Не е имала финансови проблеми. Всички нейни съученици са в шок и категорично изключват версията за самоубийство. 

Според очевидци непосредствено преди падането жената е говорила със своите колеги и е държала до брадичката си стъклена бутилка, която порязала тялото ѝ при падането.