Светът скърби за жертвите на кървавия атентат в Барселона

Испания получава съпричастност от хора от всички краища на планетата

18.08.2017 | 14:00 Редактор: Василена Василева
Светът скърби за жертвите на кървавия атентат в Барселона

Светът е шокиран от поредния терористичен атентат. Испания получава съпричастност от хора от всички краища на планетата, а световните лидери осъдиха терора.

Испанският кралски двор осъди терористичното нападение в центъра на Барселона. "Те са убийци, бандити, които няма да ни тероризират. Цяла Испания е Барселона", пише в официално изявление на испанския кралски двор, публикувано в социалната медия Twitter. 

Премиерът Мариано Рахой и американският държавен глава Доналд Тръмп остро осъдиха атаката в каталунската столица. 

Барак Обама също изрази съболезнования на близките на жертвите на атентата. В социалната мрежа той написа: "Американците винаги ще застанат солидарно до нашите испански проятели". 

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън определи трагедията в Бареселона като атака на страхливци. 

Президентът на Франция Еманюел Макрон също изрази солидарност с Испания след смъртоносното нападение 

"Дълбоко сме потресени от тази проява на жестокост и насилие над мирни граждани и изразяваме солидарност и безрезервна подкрепа към испанския народ. За подобни действия няма и не може да има оправдание", посочва премиерът Бойко Борисов в телеграма до испанския си колега Мариано Рахой. 

"Това е поредна терористична атака срещу европейска държава, която изисква да бъдем единни в борбата с тази обща за всички наши общества заплаха", коментира президентът Румен Радев.