Трима задържани в южната част на Манчестър

Органите на реда провеждат още няколко специализирани акции в града, за да заловят всички, имащи връзка с терористичния атентат

24.05.2017 | 16:02 Редактор: Василена Василева
Трима задържани в южната част на Манчестър

Органите на реда са задържали трима души в южната част на Манчестър заради съмнения, че са участвали в организацията на терористичния атентат. В града се провеждат още няколко антитерористични акции. Полицията претърсва адрес в центъра на града като част от разследването, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от Манчестър.

Албърт скуеър, централният площад, на който хората се бяха събрали, за да почетат паметта на жертвите и да се противопоставят на тероризма, беше затворен от властите с цел мерки за сигурност. Всички свещи и цветя, които се намираха там са преместени на площад "Света Анна", където хората могат да се присъединят и да изразят съпричастността си. 

Разследванията продължават, за няколко часа влаковото движение беше блокирано

Властите съобщават, че всички 22 от жертвите са идентифицирани, но официално обявените имена са само на 12 от тях. От полицията обявиха, че ще се въздържат от публично оповестяване на останалите жертви докато те не бъдат потвърдени от всяко от семействата.

Най-високото критично ниво на опасност от тероризъм въведоха властите във Великобритания. По този начин страната си осигурява свободата да действа изключително бързо при нова кризисна ситуация.
 
По-рано медиите разкриха нови подробности около атентатора-самоубиец Салман Абеди, включително и негова снимка.