Дебатът между Льо Пен и Макрон - Франция е на тръни

Словесната престрелка ще се проведе довечера точно в 9 часа местно време

03.05.2017 | 22:15 Редактор: Иван Берберов
Дебатът между Льо Пен и Макрон - Франция е на тръни

Дни преди президентския балотаж във Франция двамата кандидати се изправят един срещу друг в телевизионен дебат тази вечер. А органите на реда са в пълна бойна готовност за изборния ден. 

Довечера точно в 9 часа местно време предизборната кампания ще достигне своята кулминация. За първи път кандидат на крайната десница участва в телевизионен дебат преди балотажа.

И Марин Льо Пен, и Еманюел Макрон отдават голямо значение на дуела. Доказателството – и двата щаба не бяха предвидили никакви събития за вчера и днес.

Телевизионният дебат обаче остава преди всичко голямо шоу. Според анализаторите той не може да направи някой кандидат победител. А само да му коства няколко процентни пункта в случай на сериозна грешка.

Балотажът ще се проведе при изключителни мерки за сигурност. В Париж в неделя ще бъдат мобилизирани всички налични сили. 

Дни преди ключовия вот самите французи са разочаровани и обезверени. Най-трудният въпрос пред социолозите е колко хора няма да отидат до урните. 

Малко над 22 процента не гласуваха на първия тур. Според последните прогнози на балотажа броят им ще нарасне, като може да достигне почти една трета от избирателите.