Ангела Меркел - ужасена от нападението над Борусия Дортмунд

Тя изрази надежда, че мачът между Борусия и Монако ще протече спокойно

12.04.2017 | 18:12 Редактор: Мария Аладжова
Ангела Меркел - ужасена от нападението над Борусия Дортмунд

Властите разследват версията за "ислямистка атака" над автобуса на Борусия Дортмунд. 

От прокуратурата съобщиха, че двама от заподозрените за деянието имат връзки с ислямисти. Жилищата им са претърсени. Единият е задържан.

Засега мотивът за нападението остава ясен. Бомбата беше взривена в близост до клубния автобус на "жълто-черните", докато пътуваха за мача си с Монако.

Прокуратурата обяви още, че взривните устройства са съдържали метални частици и пораженията от тях могат да достигнат до повече от 100 метра. 

В района на експлозиите са намерени три писма със сходен текст, в които се поема отговорност за атаката. В тях тях терористите настояват за изтеглянето на германските бойни самолети "Торнадо" от Сирия, както и да бъде затворена американската база "Рамщайн" в Германия. Следователите разследват дали писмата са автентични. 

Според Süddeutsche Zeitung в едно от писмата се споменава в името на Аллах. Не се изключва и версията извършителите умишлено да се опитват да заблудят разследването. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е ужасена от нападението и се надява мачът между Борусия и Монако да протече спокойно.

Вижте още: