България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

След атаката в Дортмунд: Целите на терористите стават все по-меки

Напрежението в Европа ще продължи да се развива, посочи журналистът Николай Кръстев пред Bulgaria ON AIR

12.04.2017 | 07:30 Редактор: Тодор Петров
След атаката в Дортмунд: Целите на терористите стават все по-меки

Напрежението в Европа остава и ще продължи да се развива. Фактът, че се посяга на спортен отбор показва, че целите ще стават все по-меки. Това каза в "България сутрин" журналистът от Bloomberg TV Bulgaria Николай Кръстев след снощната атака срещу автобуса на футболния "Борусия" (Дортмунд) преди мач от Шампионската лига.

Той отбеляза, че все още не е ясно дали става дума за терористичен акт, но това ще засилва напрежението и неизвестността сред хората. Николай Кръстев подчерта, че спортните мероприятия са място, на което се събират много хората и не можем да си представим нивото на жертвите, ако атаката е била координирана с няколко бомби на самия стадион.

"През последните 3,5-4 години виждаме диалогът между основните геополитически центрове да става все по-труден и немислим. Дневният ред вече е съвсем различен. Всеки диалог между водещите сили се възприема като част от прокси войната", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Според журналиста европейското общество само не се е погрижило за тази част от него, която е наследник на прииждащите мигрантски общности в Западна Европа. Николай Кръстев посочи, че трябва много да се внимава и с тези хора да се работи наистина.

"Политиката на Ердоган след 16 април може да допринесе за засилването на това напрежение и неизвестността в Европа", заключи гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.