Снимки на атентатора от Санкт Петербург бяха разпространени в социалните мрежи

22-годишният Акбаржон Джилалов е руски гражданин, роден в Киргизстан

04.04.2017 | 16:18 Редактор: Жанета Нейкова
Снимки на атентатора от Санкт Петербург бяха разпространени в социалните мрежи

Последни снимки на предполагаемия терорист-самоубиец, който извърши атентата в метрото в Санкт Петербург, бяха открити в социалните мрежи. Източник от руските правоохранителни органи потвърди за Газета.ru, че на снимките е 22-годишният Акбаржон Джалилов, роден в град Ош, Киргизстан, предава Dnes.bg

Източникът на изданието разказа, че заподозреният по думите на негови познати е работил през 2015 г. като готвач в суши бар в Санкт Петербург, а след това изчезнал от полезрението на органите на реда. Един от тях "чул, че Акбаржон е заминал за Корея".

Според източника на изданието, макар че Джалилов е роден в Киргизстан, той е най-вероятно етнически узбек. В град Ош живее компактна маса узбеки.

По-рано Комитетът за държавна сигурност на Киргизстан потвърди личността на терориста-самоубиец, заподозрян за взрива в метрото в Санкт Петербург – това е роденият в град Ош, Киргизстан гражданин на Русия Акбаржон Джалилов, роден през 1995 г.

14 души загинаха при атентата в метрото в Санкт Петербург, ранените са близо 50. Засега никой не е поел отговорност за терористичния акт.