14 са жертвите на кървавия атентат в Санкт Петербург

Никой не е поел отговорност за нападението

04.04.2017 | 12:52 Редактор: Иван Берберов
14 са жертвите на кървавия атентат в Санкт Петербург

14 са вече жертвите на кървавия атентат в метрото на Санкт Петербург. 51 души са ранени, като някои от тях са в критично състояние. 

Властите публикуваха и списък с имената на пострадалите, все още предстои идентифицирането на четири жени, които са приети в болница без документи. 

В Санкт Петербург е обявен тридневен траур в памет на жертвите на взрива. Президентът Владимир Путин посети мястото на трагедията и положи цветя в памет на загиналите. Руските служби за сигурност определиха взрива в метрото като терористичен акт. 

Все още обаче никой не е поел отговорност за нападението. Мъжът, заподозрян за атаката е 23-годишен и от Централна Азия, съобщават руски медии. Според източник, близък до разследването, нападателят е идентифициран името му е Акбаржон Джалилов родом от Киргизтан. Установява се дали е действал сам или е част от терористична клетка. 

Има подозрения, че атентаторът е свързан с радикални ислямистки групировки, твърди агенция "Интерфакс". По непотвърдена информация се издирва и втори заподозрян за взрива. 

Според "Интерфакс" мъжът, заснет от камерите за наблюдение малко преди атаката и заподозрян по-рано за участие в нападението, сам се е явил в полицията и е заявил, че няма нищо общо с експлозията. 

Междувременно метрото в Санкт Петербург отново възобнови работа, след като вчера бе затворено заради терористичния акт.

Вижте още във видеото: