Руският посланик у нас: Със съвместни усилия можем да преборим тероризма

В Руската църква в София беше отслужен молебен за душите на загиналите в Санкт Петербург

04.04.2017 | 14:05 Редактор: Мария Аладжова
Руският посланик у нас: Със съвместни усилия можем да преборим тероризма

Черен ден за Санкт Петербург и за Русия. Жертвите от терористичната атака в метрото на старата руска столица вече са 14. 

Вълна от съпричастност заля социалните мрежи след зловещата атака. Не липсваха обаче и коментари, сочещи, че Русия заслужава участта си заради водената от нея външна политика. Други пък изказаха съболезнованията си към близките на загиналите със снимки, хаштагове и призиви за обединение пред лицето на тероризма.

Съпричастност изразиха и дошлите днес пред руското посолство в София, за да оставят цвете и да запалят свещ. В Руската православна църква "Св. Николай Чудотворец" в София пък беше отслужен заупокой в памет на загиналите.

На молебена присъства и посланикът на Русия у нас - Анатолий Макаров, който определи атентата като варварски и терористичен. 

"Знаете, че това не е първият терористичен акт - съвсем наскоро подобно нещо се случи в Германия, САЩ и Англия. Само със съвместни усилия можем да се преборим с това страшно явление на 21 век", коментира той пред събралите се журналисти. 

Нападението в Санкт Петербург е поредният епизод, който ще остане в черната хроника на тероризма в Русия. Само през последните 15 години от терористични нападения на територията на страната са загинали 2200 души.