Терористът от парижкото летище "Орли" бил пиян и дрогиран

В апартамента му са открити кокаин и мачете

20.03.2017 | 15:22 Редактор: Иван Берберов
Терористът от парижкото летище "Орли" бил пиян и дрогиран

Нови разкрития за нападателя на парижкото летище "Орли". Мъжът бил под въздействието на алкохол и наркотици, преди да бъде застрелян. 

Това показват данните от направената аутопсия. 

Токсикологичните анализи, извършени при аутопсията, са показали близо 1 промил алкохол в кръвта, както и наличието на канабис и кокаин. 

39-годишният Зиед бен Белгасем е бил осъден през 2009г. за трафик на наркотици. По-рано при обиск в жилището му полицията е открила кокаин и мачете. 

Според френските власти мъжът се е радикализирал докато е бил в затвора, което е било причината да попадне под наблюдение. 

Братът и братовчедът на нападателя, които бяха арестувани след атаката, са били освободени от ареста. Баща му също беше освободен късно снощи. 

Пред френски медии той заяви, че синът му не бил крайно религиозен мюсюлманин и пиел алкохол. Роденият в Париж Зиед бен Белгасем беше убит, след като насочи пистолет към военен патрул на летище Орли. 

Атаката се случва в деликатен за Франция момент. Месец преди президентските избори и в условие на продължаващо извънредно положение след нападението над сатиричния вестник "Шарли Ебдо" и атентатите от ноември 2015г. на няколко места във френската столица.