Как израелско семейство преживява атаката в Берлин

Една лична история на пострадали и тяхната надежда за живот

21.12.2016 | 21:00 Редактор: Жанета Нейкова
Как израелско семейство преживява атаката в Берлин

Израелско семейство преживява ужаса на терористичната атака. 60-годишният Реми Елиаким е приет в болница в тежко състояние, а съпругата му Талия още се издирва. 

Синът на двойката споделя историята на родителите си. Той разказва, че информацията била изключително оскъдна, затова следи от Twitter профила на Jerusalim Online, за да чете последните новини за случилото се. "Продължаваме да я търсим, но така и не можем да я открием", казва той. Въпреки това не спира да вярва, че скоро ще бъде намерена следа и майка му ще бъде открита.  

Вчера израелското външно министерство потвърди, че Реми Елиаким е в критично състояние. Следите на неговата съпруга обаче се губят. Няма контакт с нея и от ведомството допълват, че се опасяват за живота на жената.

Раби Ахуд Атихта от Берлинската еврейска общност казва, че посетил Реми в болницата. Той споделя, че раненият мъж вече не е в състояние, застрашаващо живота му и изразява надежда, че Реми ще се възстанови. Синът му също не спира да вярва, че отново ще види баща си.