Външните министри на ЕС се събират за среща след избора на Тръмп

В неделя в Брюксел те ще обсъдят победата на новия американски президент

09.11.2016 | 17:44 Редактор: Луиза Божинова
Външните министри на ЕС се събират за среща след избора на Тръмп

Външните министри на страните-членки на Европейския съюз (ЕС) ще проведат специална среща на 13 ноември във връзка с победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ, съобщава Франс прес, позовавайки се на германски дипломат.

Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер "приветства, че срещата на външните министри от ЕС ще се проведе в неделя", заявява източникът, който е от германското министерство.

Срещата ще бъде проведена в белгийската столица Брюксел, където след това на 14 ноември външните министри от ЕС ще се съберат на редовна среща.

Милиардерът Доналд Тръмп стана 45-ят президент на САЩ, след като спечели необходимите за победата 270 електорални гласа, дори повече - 276 електора, надвивайки бившата първа дама Хилари Клинтън.

Тръмп e бизнес магнат, президент и главен изпълнителен директор на "Тръмп Организейшън". Неговият екстравагантен лайфстайл и маниер са го утвърдили като знаменитост – статут, засилващ се от успеха на неговото риалити шоу "Стажантът" (The Apprentice).