Румънските власти затвориха Дунав мост, издирват крадец

Преминаването през границата без спряно за час

02.11.2016 | 17:20
Румънските власти затвориха Дунав мост, издирват крадец

За около час румънските гранични власти затвориха ГКПП Дунав мост при Русе и Гюргево.  Пропускането на всички български граждани, които желаят да излязат от Румъния и да влязат в България, бе спряно. 

По непотвърдена информация причината е свързана с престъпление, за което е заподозрян българин, предава "Фокус". Той е участвал в опит за банков обир на територията на Гюргево.

Мъжът е влязъл в банката и е заплашил, че ако не му дадат парите, ще взриви бомба. Планът му се провалил и той е избягал.  Предполага се , че мъжът е бил български гражданин, сочат данни на румънската полиция.

Незабавно е бил затворен граничният пункт на излизане от Румъния през Гюргево към Русе. На щателна проверка са били подложени всички превозни средства - както леки автомобили, така и камиони. 

Документи, багажници и товарни ремаркета също са били проверявани. Блокадата на границата е продължила около час, като през това време движението от България към Румъния не е било преустановявано. 

Въпреки че трафикът е възстановен в двете посоки, румънските гранични полицаи продължават да проверяват всички български превозни средства на входа на България заедно с българските си колеги. 

Към момента няма информация дали заподозряният е задържан и дали наистина е  българин.