Клинтън поведе в третия и окончателен дебат срещу Тръмп

По данни на CNN тя е получила 52% от подкрепата на избирателите

20.10.2016 | 12:03 Редактор: Мария Аладжова
Клинтън поведе в третия и окончателен дебат срещу Тръмп

В САЩ се състоя третият и финален дебат между двамата претенденти за Белия дом Доналд Тръмп и Хилари Клинтън.

Те за пореден път отказаха да се ръкуват на сцената преди началото на сблъсъка. Дебатът, който продължи 90 минути, се проведе в Лас Вегас.

Модератор беше журналистът от Fox News Крис Уолъс. Клинтън и Тръмп за пореден път не спестиха нападките един срещу друг. Милиардерът отново отрече обвиненията в сексуален тормоз срещу жени, които му бяха отправени в американските медии.

Той ги нарече пълна измислица и обвини за тях щаба на опонента си. Хилари Клинтън пък заяви, че плановете на Тръмп за насилствена депортация на милиони незаконни имигранти ще раздели, както семействата, така и страната. Тя стигна и по-далеч, като заяви "Ти си руска марионетка", в отговор на твърдението на Тръмп, че той и руският президент Владимир Путин се разбират и са в чудесни отношения.

Малко след приключването на дебата станаха ясни и предпочитанията на публиката към всеки един от кандидатите. За пореден път вотът на американците бе в полза на демократа Хилари Клинтън, която получи 52% подкрепа срещу 39% за републиканеца Тръмп. Това е трета поредна победа за бившия държавен секретар на САЩ срещу нюйоркския милиардер: първият приключи с резултати от 62% срещу 27 %, а вторият – с 57 % срещу 34 %, припомня CNN.