България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Президентската кампания в САЩ - от най-личните, няма дебат за важните проблеми

Хилари Клинтън ще спечели, прогнозира проф. Пол Сурасик ексклузивно за Bulgaria ON AIR

17.10.2016 | 07:43 Редактор: Ирина Георгиева
Президентската кампания в САЩ - от най-личните, няма дебат за важните проблеми

Президентската кампания в САЩ е една от най-личните, които сме наблюдавали. Няма дебати по съществените проблеми, а има само лични проблеми. Всеки разказва колко ужасен човек е другият. В крайна сметка Хилари Клинтън ще спечели.

Това коментира деканът на Факултета по политически науки в университета Йънгстаун в Охайо проф. Пол Сурасик ексклузивно за Bulgaria ON AIR.

Доналд Тръмп е творение на медиите, обясни проф. Сурасик. По думите му през последните години, Тръмп присъства всяка седмица по американската телевизия. Той е знаменитост, а американците се интересуват повече от известните, отколкото от политиците, добави американският професор. Според него силата на кандидата на Републиканците за президент е в неговата популярност, а слабостите му - "той трябва да разбере истинските проблеми на хората".

Шансовете на Хилари Клинтън за Белия дом са много, много добри, прогнозира проф. Сурасик. Той обаче заяви, че тя трябва да спре да се притеснява и трябва да започне да общува с хората, защото те го очакват от нея.

"Определено сега тя е любимката. Американците не харесват това, което Тръмп казва за жените. Заради всичките тези скандали, видеозаписи, аудиозаписи, Хилари Клинтън набира голяма преднина. В крайна сметка Хилари Клинтън ще победи", смята той.

Той обясни на зрителите на Bulgaria ON AIR, че е важно да се гласува, тък като това ще определи кой ще управлява страната в бъдеще.

"Вие имате 21 кандидати. Мисля си, че ние можем само да мечтаем да имаме 21 кандидати. Имате много хора, между които да избирате, а в САЩ трябва да избираме между единия и другия. Това е и причината много от хората да не желаят да гласуват - не харесват нито един от двамата", посочи проф. Сурасик.