Две жени обвиниха Тръмп в сексуален тормоз

Джесика Лийдс и Рейчъл Крукс разказаха историите си пред New York Times

13.10.2016 | 12:30 Редактор: Мария Аладжова
Две жени обвиниха Тръмп в сексуален тормоз

Нови обвинения за скандално поведение спрямо жени бяха повдигнати срещу кандидата за Белия дом Доналд Тръмп. Две дами заявиха пред вестник New York Times, че милиардерът си е позволил волности и неподходящо поведение при срещата си с тях. 

Джесика Лийдс и Рейчъл Крукс разкриха пред изданието, че са имали срещи с Тръмп, в които той е искал или ги е целунал, без тяхното съгласие. Милиардерът направи изявление, с което отрече всички твърдения, заявявайки че публикациите са политически мотивирани.

Той заплаши да съди вестника за клевета. През последните седмици в медийното пространство се появиха записи, в които милиардерът си позволява открити вулгарни коментари спрямо жените. Отношението му спрямо нежния пол стана и основна тема по време на втория дебат с опонента му за президентското кресло Хилари Клинтън.

Самият той, както и членове на щаба му обаче, са категорични, че нападките са целенасочена кампания, която има за цел да намали доверието на избирателите към кандидатурата на републиканеца.