Представителите на САЩ и Русия в ООН си размениха критики относно Сирия

Броят на жертвите в Алепо продължава да расте

26.09.2016 | 11:40 Редактор: Мария Аладжова
Представителите на САЩ и Русия в ООН си размениха критики относно Сирия

Действията на Русия в Сирия са варварство, а не борба с тероризма. Това заяви постоянният представител на САЩ в ООН Саманта Пауър по време на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН, свикано заради изострената ситуацията в Алепо. Русия пък отвърна, че за момента изглежда, че слагането на край на войната е почти невъзможна задача.

Според постоянния представител на САЩ в Сирия Саманта Пауър Русия разпространява невярна информация за ситуацията на Сирия и деескалацията на конфликта не може да има докато Москва подклажда войната.

В отговор руският представител в ООН Виталий Чуркин обвини САЩ в нежелание да съдействат за спазването на примирието. Той призова Русия да положи усилия за прекратяване на кръвопролитията в Сирия.

По данни на правозащитни организации над 200 граждани на Алепо са загинали от началото на атаките на сирийската армия срещу контролираните от опозицията райони на града. Очаква се броят им да нарасне, тъй като много хора са затрупани под руините. Сред загиналите има жени и деца.