Русия настоява за разрешаване на конфликта в Сирия с политически средства

Това заяви руският президент Владимир Путин на срещата на върха на Г-20

04.09.2016 | 17:00 Редактор: Мария Аладжова
Русия настоява за разрешаване на конфликта в Сирия с политически средства

Сирийският конфликт може да бъде разрешен само с политически средства. Това заяви руският президент Владимир Путин пред държавните лидери на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка на форума Г-20 в Китай. 

Световният тероризъм може да бъде преборен успешно само със съвместните усилия на всички заинтересовани държави, посочи още Путин на разговорите в китайския град Ханчжоу.

По-рано САЩ обяви, че все още не е постигнато желаното споразумение с Русия за прекратяване на насилието в Сирия, припомня БНР. 

Високопоставен служител в Държавния департамент заявил за Reuters, че руснаците са се отказали от споразуменията в някои области, които Вашингтон е смятал за договорени. Връщаме се обратно в столиците за консултации, допълнил служителят. Той обяснил също, че в понеделник американският държавен секретар Джон Кери отново ще се срещне с руския външен министър Сергей Лавров в кулоарите на срещата на Г-20. 

Руският президент Владимир Путин и американският държавен глава Барак Обама също са се договорили да се срещнат и разговарят в кулоарите на срещата на Г-20 в Ханчжоу, съобщи ТАСС, като се позова на говорител на Кремъл.

/Снимка: Wikimedia Commons/