Италия с притеснения от терористична атака

Смята се, че пристанищата й са целта

12.08.2016 | 14:55
Италия с притеснения от терористична атака

Степента на тревога в пристанищата за пътнически кораби на второ ниво от тристепенната скала за опасност, се вдигна от командването на Бреговата охрана на Италия. 

Говорителят на военизирания корпус обясни, че всеки втори пасажер на фериботи, круизни лайнери, пътнически кораби и т.н. ще бъде основно проверяван. 

Морските власти коментират, че въвеждането на мярката ще доведе до километрични опашки особено до средата на септември, а тогава е времето, когато повечето европейците се приберат по домовете си след летните отпуски.

Пристанищните орагани на реда предипреждават, че пътуващите през тези дни с морски превозни средства трябва да се явяват в пристанищата поне час по-рано от препоръчването досега време. 

Охраната на пътническите пристанища е засилена, а причината за това са сигналите за готвени терористични атаки срещу тях. Италианските медиите подчертават, че именно тези опасиня са в основата за предприетите мерки, макар властите да отричат тази информация. 

Чуждите медии твърдят, че ако има терористични действия, те ще са заради подготовката на Италия за участие във войната срещу групировката на "Ислямска държава" в Либия.