Мъж уби 19 души с нож в център за хора с увреждания в Япония

Нападателят е идентифициран като 26-годишен бивш служител на здравното заведение

26.07.2016 | 13:55 Редактор: Луиза Божинова
Мъж уби 19 души с нож в център за хора с увреждания в Япония

Поредна агресия - този път в Япония. Въоръжен мъж уби с нож 19 души и рани 45, след като нахлу в център за хора с увреждания и нападна обитателите му, повече от които са били в безпомощно състояние. Трагедията се е разиграла в град Сагамихара - западно от столицата Токио.

Очевидци разказват, че нападението е било извършено преди разсъмване. По това време там дежурели обикновено осем служители на центъра.

Най-вероятно нападателят, който е идентифициран като 26-годишният бивш служител на здравното заведение Сатоси Уемацу, е успял да влезе през счупен прозорец. Следователите открили такъв на първия етаж, а наблизо бил намерен чук. Около час след нападението, нападателят се явил в полицията и си признал за извършеното. Той е арестуван за опит да убийство и незаконно проникване.

Следователи се опитват да установят какви са мотивите за убийствата. Според разследващите младият мъж таи силна неприязън към хора с увреждания.

"Наистина не мога да разбера защо се случи подобно нещо. Хората тук са изключително мили и не мога да повярвам, че съм свидетел на подобно нещо", разказва Наоми Такано.

"Това е изключително тих и спокоен квартал. Хората тук са мили и дружелюбни. Не мога да повярвам, че подобно нещо се случва. Центърът за хора с увреждания се намира на 30 км от столицата Токио. В него са настанени мъже и жени на възраст между 18 и 87 години, които са с различна степен на увреждания", споделя Йошиказу Шимо.