Удължиха крайния срок за регистрация за британския референдум

Сайтът за електронно участие се срина

09.06.2016 | 13:33 Редактор: Ирина Георгиева
Удължиха крайния срок за регистрация за британския референдум

Крайният срок за регистрация за гласуване на референдума за европейското членство на Великобритания беше удължен. Причината - вчерашният срив на уебсайта на избирателната комисия, който бе недостъпен часове преди изтичането на крайния срок.

Заради огромния наплив от желаещи да се запишат за участие е референдума на 23-ти юни регистрацията беше продължена до днес в полунощ. Само вчера регистрация са си направили над половин милион души.

"Аз лично няма да гласувам. Мисля, че подобен вот е безсмислен, ако трябва да съм честна. Не мисля, че нашето мнение ще бъде взето под внимание. Когато става въпрос за правителството то взема решенията на своя глава без значение какво мислим ние хората", коментира Кристина Бърч. 

"Не знам какво ще се случи с младите хора след референдума. Според мен за тях ще е по-добрер ако останем в ЕС. Така ще има повече работа и възможности за тях. Затова ще гласувам "ЗА" оставането в ЕС", посочи Емира.

"Аз лично ще участвам във вота. Според мен е по-добре да изберем познатото зло. Въпреки че според мен ЕС има нужда от реформи", добави Иън Дохърти.

Британският премиер Дейвид Камерън призова гражданите да продължават да се регистрират за референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз. Камерън и водачът на лагера за излизане от Евросъюза - Найджъл Фараж, отговаряха на зрителски въпроси в телевизионно предаване вчера.  След дебата между двамата имаше наплив от регистрации за гласуване и уебсайтът се срина.