Бразилци излязоха в подкрепа на Дилма Русеф

Правителството не трябва да се разпуска, настояват те

21.03.2016 | 14:54 Редактор: Анисия Иванова
Бразилци излязоха в подкрепа на Дилма Русеф

Стотици хиляди бразилци излязоха по улиците на Сао Пауло и столицата Бразилия в подкрепа на президента Дилма Русеф. Проправителствените демонстранти издигнаха лозунги срещу опита за импийчмънт на държавния глава, тъй като според тях това е посегателство срещу демократичния режим в страната.

Протестиращите поискаха бившият президент Луис Инасио Лула Да Силва, който бе назначен в екипа на Дилма Русеф в края на миналата седмица, да бъде оставен да си върши работата, след като Върховният съд отхвърли назначението му.

Още по темата

Ноара Пиментел е убедена, че той трябва да бъде оставен да си свърши работата. "Оставете го да работи, за да може тази страна да просперира", настоява тя.

"Решението за отстраняването на Лула да Силва е преврат. Правителството не трябва да се разпуска. Трябва да работи в полза на народа", убеден е друг.

В края на миналата седмица срещу бившия президент Луис Инасио Лула да Силва бяха повдигнати обвинения в корупция и злоупотреба с държавни средства. Назначението му в президентския екип автоматично му даде имунитет срещу съдебно преследване.

Решението на Дилма Русеф да назначи своя съпартиец в екипа си предизвика най-масовите антиправителствени протести в страната през последната година.