Продължават протестите в Бразилия

Хиляди демонстранти се събраха, за да изразят недоволството си от корупционните скандали, свързани с президента Дилма Русеф

18.03.2016 | 12:00 Редактор: Ирина Георгиева
Продължават протестите в Бразилия

Поредна нощ на недоволство в Бразилия. Полицията използва сълзотворен газ и зашеметяващи гранати срещу протестиращи в столицата на южноамериканската страна.

Още по темата

Хиляди демонстранти се събраха пред сградите на президентството и парламента в Бразилия, за да изразят недоволството си от корупционните скандали, свързани с президента Дилма Русеф. Протести имаше и в бастиона на опозицията Сао Паоло. 

"Тук съм, за да се обявя против корупцията, която разяжда нашето общество. Парите ни трябва да отиват за училища и болници, а те изчезват. Казвам, че всички политически партии крадат", заяви протестиращият Клаудио Силва.

"Бившият президент Лула да Силва е митична фигура в Бразилия и за хората тук. Появяват се хора, които се опитват да разрушат този мит, включително и някои от най-големите медийни компании. Трябва да отбележим, че правителството на Лула измъкна 32 милиона човека от крайната бедност", посочи анализаторът Теон лио Барба.

На фона на случващото се по улиците на бразилските градове стана ясно, че специална парламентарна комисия ще решава за импийчмънта на Русеф. 65 депутати ще преценят дали е целесъобразно започването на такава процедура.