Съпругата и децата на Дейвид Бауи си разделят 100 млн. долара

Оповестиха завещанието на легендарния музикант

30.01.2016 | 10:12 Редактор: Мария Аладжова
Съпругата и децата на Дейвид Бауи си разделят 100 млн. долара

Британският музикант Дейвид Бaуи е завещал 100 млн. долара наследство на супругата си Иман и двете си деца, предаде BBC News. 

Половината от сумата ще отиде при Иман, както и домът в Ню Йорк, където са живели съпрузите. Останлото ще бъде разпределено между сина и дъщерята на певеца, съответно по 25% от останалия дял. Освен това Бауи е пожелал асистентката му Корин Шваб да получи 2 млн. долара. 

Волята на певеца е била завещана още през 2004 г. В документа се посочва, че Бауи е поискал останките му да бъдат разпръснати на остров Бали, следвайки будистки ритуал. Все още не е ясно дали церемоноята по разпръсването на прахта на легендарния музикант се е състояла.

Тялото му бе кримирано на 12 януари, два дни след смъртта му. Той почина на 69-годишна възраст, след като близо година се бори с онкологично заболяване. Състоянието на певеца се оказа изненада за медиите, тъй като болестта му не беше оповестена публично. 

Последният албум на Дейвди Боуи - "Blackstar", излезе два дни преди кончината му и бързо достигна върховете на класациите във Великобритания.