Принц Уилям заяви, че бащинството го е направило по-емоционален

През 2016г. се навършват 40 години от създаването на хуманитарния фонд Prince Trust на принц Чарлз

03.01.2016 | 12:40 Редактор: Ирина Георгиева
Принц Уилям заяви, че бащинството го е направило по-емоционален

Принц Уилям заяви, че бащинството го е направило много "по-емоционален" и го е накарал да осъзнае колко е ценен животът, пише BBC.

Световните събития и "идеята, че няма да е около децата си, за да ги види как растат" му влияят много повече след раждането на принц Джордж и принцеса Шарлот, коментира 33-годишният принц.

"Най-малките неща" го правят въодушевен, казва той в документален филм на ITV за хуманитарния фонд Prince Trust на принц Чарлз.

Принц Чарлз се надява един ден синовете му да поемат хуманитарния фонд.

"Много по-емоционален съм спрямо преди. Странно. Не съм свикнал да бъде прекалено развълнуван или притеснен за нещата. Но сега най-малките неща, които се случват по света или каквото и да е ме карат да се надигна. Мисля, че е заради бащинството. Само, защото си разбрал колко е ценен живота и си поставил всичко в перспектива. Идеи като как няма да видя децата ми да растат и подобни." - обяснява принц Уилям.

"Историята на живота ми"

В 90-минутният документален филм за 40 години от хуманитарния фонд Prince Trust принцът на Уелс Чарлз посочва, че първоначално хората "не са виждали смисъл" в неговата фондация. Доверието в нея е подобна на "историята на живота ми" - коментира принц Чарлз и добавя, че се е "наложило да предолее" хората, които не вярват в нея.

Принц Чарлз припомня, че е създал хуманитарния фонд Prince Trust през 1976г. с помощта на £ 7400, които получил като обезщетение при напускането му на Кралския флот за финансиране на редица общински схеми.

Оттогава Prince Trust е станала една от водещите британски младежки благотворителни организации и е достигнал до повече от 825 000 млади хора.

В документалният филм принц Уилям и Хари посочват, че също са подвластни от благотворителната дейност на баща си.

Херцогинята на Корнуол Камила Паркър-Боулз посочва, че е горда да е омъжена за създателя на този фон, който е "имал видението" за него на 27 години.

"Искам да кажа, че това беше невероятна идея тогава. Той просто я имаше тази енергия." - обяснява Камила.