Мажд Алгафари: Всичко около Ислямска държава е добре планирано

Светът се променя ежедневно, коментира преводачът

18.11.2015 | 11:41 Редактор: Мариета Иванова
Мажд Алгафари: Всичко около Ислямска държава е добре планирано

Всичко около Ислямска държава и извършваните атентати са част от добре планиран сценарий, който се изпълнява стъпка по стъпка. – „Ние сме само едни пионки”, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR преводачът Мажд Алгафари. Той се съгласи с думите на водещия Симеон Белев, че конспиративните теории изглежда не са химера.

По повод антитерористичната операция в Париж от сутринта на 18 ноември Алгафари отбелязва, че събитията след атентатите са „като земетресение”. – „Винаги първият е по-силен.  След това има вторични трусове,” коментира той и допълни, че те ще бъдат навсякъде.

„Ще има и такива хора, които само и само да привлекат вниманието на медиите и световната общност ще започнат да оставят куфарчета, пакетчета”, заяви още той и предупреди, че „трябва да бъде внимателни”. По думите му подобни провокации може да са за привличане на вниманието, но може и да се залагат, за да се провери реакцията на службите за сигурност.

Той изтъкна, че светът се променя ежедневно, а промяната по думите е започнала след 2003 година и войната в Ирак.

По думите му терористични атаки ще се случват все по-често.

Алгафари посочи, че Ислямска държава е „дундуркано дете”.

„Разбира се, че в основата си е икономическата война. И не става въпрос само за петрол. Петролът все някога ще свърши. Има много други цели, много други неща, за които става въпрос. Това са територия, региони на влияние. Пицата е доста голяма, парчетата са много”, посочи преводачът.

По думите му българите са много толерантни хора и за разлика от други места по света след подобни атаки като в Париж няма да се отдръпнат от хора с различен произход, които са познавали и преди това.