Италианската полиция конфискува активи на мафията за 2 млрд евро

22.07.2015 | 21:30
Италианската полиция конфискува активи на мафията за 2 млрд евро

Италианското правосъдие постави под запрещение имущество за около 2 млрд евро, принадлежащи на престъпна група от Калабрия, оперираща с сферата на хазарта и залозите, съобщи полицията.

Сред затворените активи са 1500 игрални зали, както и близо 60 компании, от които 11 в чужбина.

Още по темата

Прокуратурата на Реджо Калабрия издаде 28 заповеди срещу лидерите на групировката и наложи мерки, включително домашен арест и подписка на 23 други лица, съобщава същият източник.

 

41 души от калабрийската мафия, Ндрангета са били арестувани, съобщава италианският вестник Ла Република.

Начело на организацията е бил Марио Дженаро, лидерът, който дърпал конците в хазарта и залозите онлайн в цяла Италия от името на Ндрангета, пише вестникът.

Затворени са били 82 сайта и 11 чуждестранни компании. Дженаро е създател на бранда Betuniq в Малта. Управлявал компании и в Италия – за имоти и хазарт.

Законният му бизнес били онлайн залозите, в които играчът може да плати и получи наградата в кеш. Според властите в Реджо Калабрия те се използвали за пране на пари и избягване на данъци.

 

Още по темата

На шест компании, регистрирани в Малка е било конфискувано имущество, съобщава Times of Malta. Местните им лицензи за хазарт са били отнети. Малтийските компании са били част от международна мрежа с фирми от Италия, Австрия, Румъния и Испания.

Дженаро бил сред шестимата италианци, които малтийските власти са арестували на 22 юли 2015 следобед с европейска заповед за арест. Останалите са 38-годишният Франческо Рипери, 26 годишният Роко Рипери, 34-годишната Мартерита Гудети, 37-годишният Фортунато Стракуци и 39-годишният Алесандро Чафи, пише малтийският вестник.

Малтийските компании, чиито активи са били конфискувани са: Uniq Group Ltd, Uniq Shopping Ltd, Tebaral Holding Ltd, Tebaral Trading Ltd, Betsolution4U Ltd and Fast Run Ltd, съобщава изданието.

 

Италианските мафиотски групировки, включително Ндрагента от ЮИ провинция Калабрия, Камората от Неапол и сицилианската Коза Ностра стиснаха в хватката си икономиката на Южна Италия и се разпростряха към северните части на страната по време на тригодишната криза.