Българин опита да внесе 40 кг метамфетамини в Румъния, хванаха го на границата

Шофьорът вече е разследван за престъпления за международен трафик на наркотици

24.05.2024 | 17:55 Редактор: Вяра Димова
Българин опита да внесе 40 кг метамфетамини в Румъния, хванаха го на границата

Откриха в камион, управляван от български гражданин, около 40 килограма метамфетамини, съобщи телевизия "Диджи 24", позовавайки се на прессъобщение на институцията. Медията уточнява, че стойността на открития наркотик се оценява на около 8 милиона леи (1,61 милиона евро).

Според цитираното съобщение на 23 май около 01:30 часа на граничния пункт "Калафат-Видин", в посока влизане в Румъния се е явил товарен камион, управляван от 52-годишен български гражданин. Той се движел по маршрут България-Германия и превозвал стъкло, според представените документи. 

При проверката румънските гранични полица, заедно с българските си колеги, са открили в кабината няколко пластмасови кутии, скрити в тапицерията, съдържащи твърдо вещество под формата на кристали. Уведомени са полицаите от Бригадата за борба с организираната престъпност в Крайова и след инвентаризация са открити 40 пластмасови кутии с общо количество от около 40 килограма вещество на стойност около 8 милиона леи, информира БТА.

Същия ден прокурорите от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма са задържали българския шофьор, който е разследван за престъпления за международен трафик на високорискови наркотици и вътрешен трафик на високорискови наркотици. Впоследствие съдът в окръг Долж е постановил задържането му за 30 дни.

Снимка: pixabay