Израел продължава с яростните атаки в Ивицата Газа

Нови жертви на сражениятa в Газа и Рафах

24.05.2024 | 08:05 Редактор: Тодор Петров
Израел продължава с яростните атаки в Ивицата Газа

При нови израелски атаки в град Газа са загинали 26 души, сред които много деца. В единия случай е било засегнато семейно жилище, а при другия - комплекс към джамия. 

"Ройтерс" цитира палестински здравни източници, според които при въздушни удари и сухопътни сражения в четвъртък са загинали повече от 60 палестинци.

Улични престрелки се водят в Джабалия и Рафах. Отрядите на "Хамас" и "Ислямски джихад" са обстрелвали с минохвъргачки израелските сили. Израелски танкове са напреднали още в Рафах, достигайки почти до един от кварталите в западната му част, в която сега са струпани повечето хора. 

Според Агенцията на ООН за палестинските бежанци повече от 800 хиляди души са напуснали града от началото на атаките на израелската армия по-рано този месец.

Очаква се Бенямин Нетаняху да направи скоро обръщение пред американския Конгрес, обяви председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън. От Белия дом са отказали коментар дали поканата е била консултирана с президентската администрация, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС