Зеленски към Запада: Дайте ни системи за защита от руските бомби

Има положителни тенденции в дроновете и ракетната програма, отбеляза украинският президент

23.05.2024 | 08:08 Редактор: Тодор Петров
Зеленски към Запада: Дайте ни системи за защита от руските бомби

Володимир Зеленски за пореден път заяви, че Украйна се нуждае от системи и тактики за ефективна защита срещу руските бомби. Според него се увеличава броят на страните, които ще участват в срещата на върха в Швейцария. Русия не е поканена на форума.

След съвещание със Съвета за национална сигурност и отбрана и Генералния щаб украинският президент подчерта, че има положителни тенденции в дроновете и ракетната програма, но по отношение на противодействието на руските управляеми бомби трябва да се направи много повече.

"Украйна се нуждае от системи и тактики, които ще ни позволят да защитим нашите позиции и нашите градове от тези бомби - основният инструмент на руския терор", каза Зеленски.

Той съобщи, че лично е поканил на срещата за мир, която Швейцария ще домакинства, и лидерите на Чили, Албания, Австрия и Мозамбик. Във форума ще участват над 50 страни.

Зеленски планира да посети честванията на годишнината от Десанта в Нормандия във Франция следващия месец, както и срещата на Г-7 в Италия след това, пише изданието Politico, цитирано от БНР.

Вероятно украинският лидер ще поиска още военна помощ от Запада и ще се опита да убеди държавите от НАТО да окажат подкрепа за сваляне на руските ракети. 


Снимка: БГНЕС
 


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 седмици
В момента в които му се подаде помощ я взема с едната ръка и веднага подава другата за ОЩЕ ОЩЕ И ОЩЕ!!!Постепенно увлича целия сват във войната. Тази война не е наша, но ние я плащаме. Сигнализирай за неуместен коментар