Ставаме свидетели на полярни сияния в САЩ и Европа този уикенд?

Предстоят множество изригвания на Слънцето

10.05.2024 | 11:59 Редактор: Вяра Димова
Ставаме свидетели на полярни сияния в САЩ и Европа този уикенд?

Възможни са великолепни полярни сияния в много части на Съединените щати този уикенд заради множеството изригванията на Слънцето, съобщава "The Washington Post". Ако имаме късмет, светлините могат да бъдат забелязани и в някои части на Европа.

Силна геомагнитна буря се очаква да удари Земята, предизвиквайки цветни нощни полярни сияния или северно сияние. Хората в Съединените щати могат да видят и усетят умерена до силна геомагнитна активност, започваща около 23 ч., която ще продължи до събота.

Настоящите прогнози сочат, че светлините могат да се видят чак на юг от Алабама до Северна Калифорния, според Центъра за прогнозиране на космическото време на Националната администрация за океаните и атмосферата. Шансовете да видите светлините ще бъдат най-високи в северните Съединени щати, Канада и Северна Европа.

За да увеличите максимално шансовете си да видите полярни сияния в петък вечер, намерете място далеч от градските светлини. Геомагнитните бури са трудни за прогнозиране и понякога можем да бъдем разочаровани, ако времето на бурята се промени или магнитното й поле не е в съответствие със земното, предаде "Фокус".

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: pixabay