Столтенберг: НАТО няма да изпраща войски в Украйна, украинците искат друго

"Целите на Алианса са да подкрепи Киев и да предотврати разпространението на конфликта", заяви Йенс Столтенберг

09.05.2024 | 15:05 Редактор: Вяра Димова
Столтенберг: НАТО няма да изпраща войски в Украйна, украинците искат друго

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че "Алиансът не се стреми да участва пряко в конфликта в Украйна и не планира да изпраща войски там". Това обяви той в интервю за италианския вестник "Repubblica".

"Целите на Алианса са да подкрепи Киев и да предотврати разпространението на конфликта извън Украйна", отбеляза той.

Според него Киев не е поискал да изпрати войски в Украйна, украинските въоръжени сили се нуждаят от боеприпаси и настъпателна артилерия. Столтенберг подчерта, че не вижда риск от нападение срещу някой съюзник в НАТО от страна на Русия.

"НАТО няма намерение да разполага сили в Украйна. Когато посетих Украйна миналата седмица, украинците не поискаха войски на НАТО в Украйна, това, което поискаха, е повече подкрепа", коментира още генералният секретар на блока, пише "Труд".

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 1
Оправете пропагандат
преди 1 седмица
Няма да праща войски, понеже от Киев не искали? А ако поискат войски? Отделни държави по " свое желание" ще пратят ли? Т.е. да помпаме с оръжие Украйна, за да не ни нападне Русия. Русия няма да ни напада, но ние се въоръжаваме и струпваме войски просто така!? Последно ще напада ли Русия НАТО и като няма да напада защо в отделни държави като България се локализират бойни групи, ремонтират се летища и военна инфраструктура и постоянно се изменя " отбранителното" законодателство във военновременно? Сигнализирай за неуместен коментар