Хванаха преоблечен като жена украинец, опитал да избяга от мобилизация (+ВИДЕО)

Едрото му телосложение го издало

09.05.2024 | 09:13 Редактор: Вяра Димова

Задържаха украинец на границата на Сърбия с Румъния, опитал да избяга от страната. Той е бил дегизиран като жена, носел перука, фалшив бюст и паспорта на сестра си. Както съобщава "Daily mail", той станал подозрителен за членовете на украинската гранична полиция заради едрото си телосложение.

Опитвал се да избяга от родината си, за да не бъде мобилизиран и изпратен на фронта. Съгласно действащия закон в Украйна, на мъжете на възраст между 18 и 60 години е забранено да напускат страната без специални разрешителни и вместо това се очаква доброволно да се запишат в армията, за да се бият срещу Русия.

Арестуваният мъж, за когото се смята, че е от град Золотоноша в Централна Украйна, е носел черна перука и черна пола, както и зелена тениска. Граничната служба пусна негово видео.

"Този ​​44-годишен жител на Золотонша, дегизиран като жена, се е опитал да пресече границата с Румъния, носейки паспорта на сестра си", се казва в съобщението.

Украинските власти въведоха извънредно положение в страната в същия ден, когато Русия започна военни действия. Смята се, че досега най-малко 30 мъже са загинали, опитвайки се да напуснат Украйна. Средно всеки ден граничните полицаи залавят по десетина мъже, опитващи се да избягат от страната, пише "Труд".

През ноември миналата година BBC съобщи, че почти 20 000 мъже са избягали от Украйна от началото на войната. Според закона, мъжете, които имат медицинско свидетелство, се освобождават от мобилизация, ако гледат най-малко три деца, ако са самотни родители или имат дете със специални нужди.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Кадри: Youtube


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Така е в демократичните държави- обикновените граждани се пращат на фронта в името на материалните облаги на управляваната отвън каста. Онези "ловци на пушечно месо " защо не са на фронта? Администрацията на Зеля и той самият защо не са на фронта- твърде заети са да купуват имоти и коли, както и да отменят произвеждането на избори? Сигнализирай за неуместен коментар