Зеленски: Руските зверове убиват и заличават мирни градове

"Днес украинците отново се надигат срещу злото", заяви украинският държавен глава

08.05.2024 | 12:41 Редактор: Искра Ангелова
Зеленски: Руските зверове убиват и заличават мирни градове

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към сънародниците си по повод Деня на паметта и победата над нацизма във Втората световна война.

"Украинската нация, която преди 80 години се бореше срещу нацизма, отново се противопоставя на силите на злото", заяви той.

"Те нахлуха в нашия дом. Дойдоха да убиват, палят, екзекутират. Не щадяха никого - нито старците, нито жените и децата... Те  са зверове", разказват оцелели от нацистката окупация.

"Такива са и спомените на оцелелите от руската окупация. Същите ужаси, престъпления на същите чудовища. Преди 80 години украинците се биха, за да победят нацизма завинаги. А днес украинците отново се надигат срещу злото, което се появи, завърна и пак иска да ни унищожи. Това е вражеска армия която убива, измъчва и заличава мирни градове и села от лицето на Земята. Това зло се нарича руски фашизъм или накратко - РФ", каза украинският президент.

По думите му единственият въпрос, който вълнува Путин, е кой ще е следващият.  

"Призивите, резолюциите и половинчатите санкции не ги спират. Събитието от средата на 20-и век ще се повтори и ще стане част от историята на 21-ви век, историята на нашата обща победа над руското зло", предупреди украинският лидер, цитиран от БТА.

"Кога изгонването на нацистите от Украйна, за което четем в учебниците по история, ще се случи в реалния живот", попита той.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Лицемер Зелю
преди 1 седмица
А кой аплодираше украинския ветеран от ВСВ , борил се "храбро" на страната на Германия срещу СССР ? Не беше ли Зеленски, заедно с Трюдо и сенаторите? Зеля, как се нарича човек с определен произход, който по дефиниция трябва да е анти нацист, който бурно ръкопляска на/ придружава наци$$$т ( от Украйна?????) на международен форум? Това събитие го има на клип . Казвам го си всички, които смятат, че това е " руска дезинформация". Сигнализирай за неуместен коментар