Путин разпрати покани до европейски лидери за инаугурацията на 7 май

Всички сенатори ще бъдат подложени на PCR тест

06.05.2024 | 15:28 Редактор: Вяра Димова
Путин разпрати покани до европейски лидери за инаугурацията на 7 май

Покани за инаугурацията на Владимир Путин разпращат от Кремъл. Тя ще се състои на 7 май, съобщи ръководителят на комисията по регламента и организацията на парламентарната дейност на Съвета на федерацията Вячеслав Тимченко пред ТАСС. 

"Всички сенатори са поканени на встъпването в длъжност на президента и ще бъдат подложени на PCR тест предния ден", отбеляза Тимченко.

Съгласно закона, избраният президент започва да упражнява правомощията си след изтичането на шестгодишния мандат от встъпването в длъжност на предходния държавен глава. През 2018 г. Владимир Путин встъпи в длъжност точно на 7 май

Поканите за церемонията по встъпването му в петия му президентски мандат са получени в делегацията на ЕС в Москва, както и от страните членки, съобщи говорителят на Европейската служба за външна дейност Петер Стано. 

Той заяви, че в момента се обсъжда какъв да бъде общият отговор, но уточни, че върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел по-скоро е против участието на ЕС в церемонията

Стано нарече обявените от Кремъл учения с ядрено оръжие на границата с Украйна "продължение на безотговорното поведение на Русия и още едно доказателство, че тя е заинтересована от допълнителна ескалация на ситуацията, предизвикана от нейната незаконна агресия", пише "Труд".

На въпрос за евентуалната подготовка за разрушаването на Кримския мост от украинските въоръжени сили Стано подчерта, че Украйна се бори за оцеляването си и има легитимното право да се защити. 

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Радост и чудо
преди 1 седмица
Долният коментар е еманация на евроатлантическите "ценности". Единствената радост на съгражданина била желанието му руският президент да не е жив. Даже, изглежда, се радвал на " двойника". С това мислене народът ни със сигурност ще изчезне. Дано подобни " ценности" да се споделят от малцинството, че иначе сме обречени. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 седмица
путин умря в 2022, а куклата имитатор на жужето ме разсмива Сигнализирай за неуместен коментар